[Opskrift] Den ultimative brownie - eller i hvert fald tæt på

5 fremragende opskrifter med æbler

oekoaeblerLige nu bugner mine æbletræer med modne æbler. I vores have, som vi faktisk kalder en park fordi den er så stor, har vi etableret en lille æblelund. (der er en del æbletræer, men at kalde det en plantage ville nok være at fornærme ægte æbleavlere)

Det startede faktisk med at vi i indflyttergave fik 10 æbletræer af mine svigerforældre – det var et ret stort hit og vi blev ret hurtigt enige om at den bestand måtte udvides. Min mand var endda på podekursus (jo jo – det findes) for at kunne pode træer selv – den hobby holdt så kun en enkelt sæson, men hey – det skal altså nævnes.

Her cirka 9 år senere har vi de fineste æbletræer, der alle giver godt med frugter – kun et enkelt er gået til undervejs fordi vores hund var frygteligt vild med citronæbletræet – han kunne ganske enkelt ikke lade være med at gnave i det og det holdt det jo ikke til i længden.

Anyways, nu hvor sæsonen er over os får jeg sådan lyst til at surfe efter gode idéer til hvad jeg kan lave med alle de æbler. Hvor fantastisk det end er kan jeg alligevel ikke lave gammeldags æblekage af samtlige de æbler vi høster.

Heldigvis har jeg fundet nogle rigtig lækre opskrifter som jeg gerne vil dele med dig her.

Æblekage med kanel og mandler

Luk lige øjnene og forestil dig en blød og lækker kagedej fyldt med æbler, kanel, mandler og abrikosmarmelade. Denne her opskrift fra Bo Bedre har jeg testet og den er lige så god som den er nem at lave. Jeg er altid til salg for alt med kanel, så det er klart at den skulle med på listen. Du finder opskriften lige her.

Hasselback æbler

Hvor genialt er det – jeg ville ønske jeg selv havde opfundet det. Heldigvis kan jeg jo bare lave det hjemme i mit eget køkken og så er glæden nok lige så stor. Jeg tror jeg vil tilføje en teskefuld brun farin til hvert æble – bare for at give overfladen den der søde, sprøde overflade. Okay, mine tænder render allerede i vand. Find opskriften lige her.

Gammeldags æblekage

Klassikeren, der ikke er til at komme uden om. Der er diskussioner om, hvorvidt der hører rasp hjemme i den opskrift – personligt foretrækker jeg at holde mig til makroner, men jeg tænker faktisk at en kombination, som der er i denne opskrift kunne være meget god. I opskriften, som jeg har fundet på Spis Bedres hjemmeside har de serveret i små glas. Det synes jeg ser så fint ud. Men den gammeldags version med at lave æblekagen i én stor skål er jeg nu også fan af. Du kan finde opskriften på gammeldags æblekage her.

Dutch baby med æbler

Tidligere på året udgav jeg en opskrift på en dutch baby her på bloggen. I ved sådan en pandekage, der bliver bagt i ovnen og kan fyldes med alverdens lækkerier. Den smager virkelig også fremragende med æbler. Hvis du bruger den opskrift kan du erstatte blåbærrene med 2 æbler skåret i meget tynde skiver og lagt ud på dejen inden du sætter panden i ovnen. Drys gerne med kanelsukker lige inden servering. Opskriften finder du lige her.

Æbletærte med toscaglasur

Min bagekollega Micki Cheng har begået en lille genistreg af en æbletærte – med toscaglasur. Det er da godt nok svært ikke at blive begejstret. Opskriften på denne her æbletærte er at finde i hans nye bog, der udkommer i oktober måned, men heldigvis kan man også finde den på forlagets hjemmeside allerede nu. Og lur mig om den ikke blot er en forsmag på alle de lækkerier, der i øvrigt er i bogen. Du finder opskriften på æbletærte med toscaglasur lige her.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

[Opskrift] Den ultimative brownie - eller i hvert fald tæt på