Jeg er skadet.... og frustreret

[Opskrift] Marcipanhorn

marcipanhorn_ubagteMine tyske gener fornægter sig ikke, når det kommer til de her marcipanhorn (eller Marzipanhörnchen om i vil). Faktisk er jeg ret begejstret for en del tysk bagværk og jeg vil så gerne dele min begejstring med jer og jeg har derfor planlagt en serie af opskrifter, der er inspireret af forskelligt tysk bagværk.

Hånden på hjertet – jeg kan godt selv høre at det lyder lige så kedeligt som tysk grammatik, men hold lige ved for der er faktisk meget godt gemt, når man dykker ned i de tyske bagetraditioner. Om ikke andet så er det i hvert fald en god start at det første er noget med marcipan. Tysk eller ej.

Jeg husker fra min barndom at min farmor var vanvittigt dygtig til at bage og mindes, at det var der min interesse for at bage startede. Måske er det blot mine minder om fantastisk bløde og perfekte roulader, der gør at jeg har tænkt virkelig store tanker om min farmors passion for bagning – ikke desto mindre er det sådan jeg husker det. Så i mine øjne var hun i hvert fald en mesterbager.

Disse marcipanhorn er en klassiker i mit bagerepertoire – mennesker, der ikke elsker alt med marcipan er i det hele taget bare helt forkert på den hvis i spørger mig. Konsistensen minder lidt om kransekage (her er dog tilsat en smule mandelmel) og jeg synes de passer perfekt til sådan en regnfuld efterårsdag sammen med en kop kaffe eller te.

marcipanhorn_med_chokoladeMarcipanhorn – 18 stk.

Det skal du bruge:

225 gram marcipan
90 gram mandelmel
115 gram flormelis
1 æggehvide
2 tsk citronsaft (kan udelades)

1 æggehvide til pensling
65 gram mandelflager
100 gram chokolade (lys eller mørk)

Sådan gør du:

  1. Skær marcipanen i små tern og hæld dem i en skål sammen med mandelmel.
  2. Si flormelis ned i skålen med marcipan og tilsæt den ene æggehvide og evt. citronsaft, mens du pisker med en elpisker (jeg bruger dejkrogene på elpiskeren)
  3. Rør i massen indtil den er ensartet og læg den herefter i en frysepose i køleskabet i ca.30 minutter. (du kan også nemt forberede dejen dagen i forvejen og lade den ligge i køleskabet til den skal bruges)
  4. Del marcipanen op i 18 lige store stykker.
  5. Start først med at trille hvert stykke marcipan til en kugle og rul derefter hver kugle ud til et horn. Brug en finger på hver side af midten på hornet til at gøre enderne en anelse tyndere end midten så de får hornformen.
  6. Pensl hvert horn med æggehvide (på både for og bagside) og rul derefter marcipanhornene i mandelflager.
  7. Sæt marcipanhornene på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen ved 160 grader varmluft i 15-18 minutter. (til enderne på marcipanhornene har en pæn brun farve)
  8. Lad marcipanhornene køle af på en bagerist.
  9. Smelt chokoladen over vandbad og dyp hver ende af marcipanhornene i chokoladen – lad derefter hornene tørre på et stykke bagepapir.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg er skadet.... og frustreret