[Opskrift] Lækre bløde donuts

Sådan giver du din gaveindpakning et personligt touch – vol.1

Jeg ved ikke med jer, men her på vores matrikel er julen startet tidligere end den plejer. Om det er corona-tiden, der spiller ind ved jeg ikke helt bestemt, men noget gør i hvert fald at behovet for at jule er i gang. Dermed også gaveindpakning.

Jeg har i mange år været fan af helt simpelt indpakningspapir – min favorit er brunt ubleget indpakningspapir. Jeg ved at det kan lyde frygtelig kedeligt, men jeg synes der er uanede muligheder for at opgradere indpakningen og give den et personligt touch, når man er lidt kreativ. Og hvis der er noget vi holder af hos os – så er det at være kreative.

Derfor har jeg besluttet mig for at dele en serie omkring gaveindpakning med jer, så der er lidt ekstra inspiration til den næste tid. Fælles for alle idéerne er at de tager udgangspunkt i det simple og kræver blot lidt fantasi, kreativitet og nogle gange en smule tålmodighed.

Det første vi er startet med at lave til årets gaveindpakning hos os er disse fugle. Inspirationen kom faktisk, da jeg hørte om Søren Solkjærs nyeste fotobog omkring sort sol – altså fænomenet med fuglene, ikke bandet 🙂

Derfor gik vi i gang med at kreere fugle til årets julegaver – børn kan sagtens være med. Alt afhængig af alder skal de måske have hjælp til at tegne skabelonen op og klippe ud. Min datter på 9 år kunne selv klare hele processen uden udfordringer, så det er bare at kaste sig over projektet.

Fugle til gaveindpakning

Det skal du bruge:

  • Sort papir (jeg bruger papir med en minimumsvægt på 180 gram – det giver tyngde nok til at papiret ikke bukker sammen når det er klippet ud) – fås hos boghandleren eller online hos fx. CC Hobby
  • Hvide laktuscher i forskellig tykkelse – jeg er ret glad for Posca tuscher – fås hos boghandleren eller online hos fx. CC Hobby
  • God saks – jeg bruger en mindre (spids) saks
  • Skabelon til fuglene – hvis du ikke har mod på at hoppe ud i frihåndstegning, så find en skabelon på nettet – søg evt. på Pinterest – “bird template” giver rigtig mange resultater.
  • Blyant til optegning af skabelon på det sorte papir.

Sådan gør du:

  • Tegn en fugl i frihånd eller brug en skabelon, klip den ud og tegn op på sort papir.
  • Klip fuglen ud og dekorér den som du ønsker med den hvide tusch – vores datter tegnede både mønster og julekranse på dem hun lavede.
  • Lim vingerne fast på fuglen, hvis du har lavet dem separat.
  • Lav evt. et navneskilt, så der er plads til at skrive modtagerens navn på gaven. Jeg har brugt en label jeg har printet ud på min labelprinter, men du kan også selv lave et lille navneskilt, som fuglen kan have i munden.
  • Pak gaven ind og sæt fuglen på – jeg har sat fuglene fast med dobbeltklæbende tape, men du kan også lave et lille hul og sætte fuglen fast med gavebånd.

Du kan naturligvis variere fuglene som du ønsker – med andre farver papir, tuscher eller mønstre.

Jeg vil så gerne inspireres af andres gaveindpakning, så lad mig endelig se hvad I laver – tag mig gerne med homestretchdkjul på Instagram, hvis i deler jeres kreationer.

Er du allerede klar på mere DIY jul, så kan du finde mere inspiration her på bloggen – for eksempel til disse fine knallerter til julebordet, julepynt med hjemmelavet selvtørrende ler eller ideer til hjemmelavede julegaver. 

Rigtig god fornøjelse.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

[Opskrift] Lækre bløde donuts